Skip to content
ADELE SAUROS QUARTET (FIN) PÅ FOLKETS HUS ÄLMHULT
Tidigare avsnitt

ADELE SAUROS QUARTET (FIN) PÅ FOLKETS HUS ÄLMHULT

Artist

Adele Sauros är en finländsk jazzsaxofonist och kompositör som trots sina unga år redan blivit ett hyllat namn inom den europeiska jazzscenen, med flera priser i bagaget. Sauros kompositioner fångar hennes nordiska arv och tar med lyssnaren på en resa full av känslor. I filmen framför hon bl.a låtar från sitt album ”I Paint You”.

 

Medverkande

Adele Sauros – saxofon
Juho Valjakka – piano
Vesa Ojaniemi – bas
Tuomas Timonen – trummor

”Sauros daringly combines delightful melodic and warm saxophone playing with a capacity to be beguilingly oblique and deliciously piquant.” – Dick Hovenga, London Jazz News
 

Arrangör

Folkets Hus i Älmhult har salong, scen, bistro och restaurang som alla givits en unik design och i de fantastiska lokalerna erbjuds ett gediget kulturprogram. Under 2022 lyckades de vinna båda de rikstäckande utmärkelserna “Årets jazzklubb” och “Årets bio”, och därutöver har de fått ta emot flera lokala utmärkelser.

Lokstallet i Älmhult är en gammal lokal intill järnvägen som förvandlats till en levande kulturplats och konsertscen tack vare Raphael Bartke som tagit över och inrett det unika rummet.

3 Kommentarer

 1. Pontus
  2023-06-07 @ 19:16

  Hej, vad fint

  Svara

  • Jakob
   2023-06-15 @ 15:42

   Kommer det fler filmer?

   Svara

 2. Joakim
  2023-06-15 @ 15:45

  Vad trevligt att detta finns 😀

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *