Skip to content
Ida Sand med band (SE) på Väveriet i Uddebo
Tidigare avsnitt

Ida Sand med band (SE) på Väveriet i Uddebo

Artist

Ida Sand är en av Sveriges främsta souljazzvokalister och en hyllad pianist. Hon har släppt sex album på den tyska labeln ACT, och samarbetat med flera av landets största musiker. I filmen framför hon låtar från albumet “Do You Hear Me Now?” (2021), hennes mest personliga produktion, där hon skrivit all text och musik.

Medverkande

Ida Sand – piano, sång
Staffan Astner – gitarr
Lars Danielsson – bas
Per Lindvall – trummor

”Sand sjunger avväpnande och chosefritt, ömsom med driv, ömsom med djup och integritet. Allra bäst kommer hon till sin rätt i den egna kompositionen.” – Patrik Sandberg, Orkesterjournalen

Arrangör

Väveriet köptes 2016 av paret Liv Sonntag och Kalle Magnusson, efter att tillverkningen av textilier där avslutats. Liv och Kalle flyttade med sin familj till fastigheten på 5 000 kvadratmeter med visionen att skapa en ny slags fabrik – för kreativitet, kultur och hållbarhet. Idag verkar ett tjugotal aktörer i huset och Väveriet har blivit en plats för att testa, kombinera och utveckla kunskap – om ny teknik, traditionella hantverk, återbruk, samskapande, konst och form. Här möts vardaglig verksamhet och enastående evenemang.

Uddebo är en liten by i Tranemo kommun som blivit känd för lokalbefolkningens starka engagemang för miljö- och konstprojekt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *