Skip to content
Musikvandring Lödöse – Mauritzberg
Tidigare avsnitt

Musikvandring Lödöse – Mauritzberg

Artist

Ami Skånberg är scenkonstnär och koreograf. Som dansare har hon japansk tradition som specialområde och den långsamma gångtekniken suriashi är central i Amis praktik.

Anna Svensdotter är flöjtist med fokus på samtida solo- och kammarmusik. Hon jobbar helst med nyskriven musik och improvisation, och är ständigt nyfiken på nya ljud.

Joar Skorpen är en violinist och riksspelman som specialiserat sig på nutida musik.

Johan Dahlbäck är flöjtmakare och har under de senaste tio åren forskat kring legeringar och hantverkstekniker för att utveckla konsertflöjter.

Medverkande

Anna Svensdotter – flöjt
Ami Skånberg – dans
Joar Skorpen – violin
Johan Dahlbäck – flöjtbyggare

Arrangör

Kultur på Mauritzberg är en kulturell mötesplats på landsbygden beläget i natursköna Hålanda. Huset byggdes i slutet av 1800-talet och blev en viktig knutpunkt i bygden, med alltifrån telegrafstation till pensionat och lanthandel. När familjen Dahlbäck 2009 fick överta en Steinway-flygel föddes idén om musikaliska salonger.

Konsert och motionär drivs av Mikael Forsman och presenterar evenemang vid motionscentra, gångvägar eller pilgrimsleder. Vägen till eller från en konsert kan vara del av konsertupplevelsen, och livemusik kan spelas under turen. I denna film får vi följa med på pilgrimsvandring från Lödöse Museum till Kultur på Mauritzberg.

Lödöse museum ligger i Lödöse, en av Sveriges äldsta städer, och har tonvikt på arkeologiska fynd från det medeltiden. Här finns också en historiskt inspirerad örtagård, samt utställningar om samtiden.

 

2 Kommentarer

 1. Linda
  2023-08-21 @ 17:57

  Vad fint, blir så glad att se detta.

  Svara

 2. Emma
  2023-09-07 @ 23:54

  Blir också så glad :)!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *